Foto's - Politie KidsPolitiekids

Met trots kunnen wij zeggen dat er kinderen van onze school meedoen met project Politiekids.

Politiekids is een project waarbij kinderen met hun ouders betrokken worden bij het politiewerk. Deze kinderen helpen de politie regelmatig met speciale acties en worden vooraf – net als echte politiemensen – beëdigd door een politiechef. Bij de beëdiging was zelfs onze burgermeester aanwezig. De kinderen dragen tijdens de acties een opvallend tenue met de opdruk ‘Politiekid’ en een speciale Politiekids-batch.

Wat doen de Politiekids?

De jonge deelnemers aan Politiekids helpen de politie bij laagdrempelige acties, zoals bijvoorbeeld:

  • met een laserpistool de snelheid van voorbijrijdende auto’s meten;
  • automobilisten vragen rustig te rijden, zodat er veilig gespeeld kan worden in de wijk. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij een oversteekplaats, waar een agent de auto’s laat stoppen;
  • uitdelen van preventie- en promotiemateriaal.

Voordat een actie begint wordt de kinderen uitgelegd wat de actie inhoudt en waarom deze belangrijk is. Ook spreken de agenten met de kinderen de gedragscode door, oftewel wat ze wel en niet mogen.

Trainen de kinderen voor ze aan de slag gaan?

Echte politiemensen trainen regelmatig om hun taken goed te kunnen uitvoeren. Ook voor politiekids bestaat er een leerzame, waardevolle training: een zogenoemde Redmantraining. Dit is een weerbaarheidstraining die al voor volwassenen bestaat, maar nu ook is ontwikkeld voor kinderen uit het basisonderwijs. De training maakt kinderen weerbaarder tegen bijvoorbeeld pesten en leert hen beter naar hun gevoel te luisteren. Ook is het mogelijk dat de politiekids bijvoorbeeld een demonstratie van politiehonden bijwonen om meer te leren over het politiewerk.

 

Wij wensen onze Politiekids heel veel succes,

 

Bas